Uitleg postzegel jaargangen (jaarsets)

De echte Nederlandse Postzegels van één bepaald jaar. Een origineel cadeau idee voor een jubileum, verjaardag,  als Sinterklaascadeau. Een cadeau voor vader op vaderdag of zomaar voor iemand die geinteresseerd is in de Nederlandse geschiedenis en het leuk vindt om de tijdgeest van een jaar te zien. De postzegels van je geboortejaar zijn een feest om te krijgen en enig om weg te geven.

Een jaarset postzegels is een verzameling van de Nederlandse postzegels van een bepaald jaar. De jaarset wordt geleverd met een document waarop uitleg staat wat en waarom die zegels in dat bepaalde jaar zijn uitgegeven, welke ontwerper en afbeelding is gebruikt. In de webwinkel bij de specifieke jaartallen staat ook al een tekst met de uitleg van het bepaalde jaar.

Een jaargang bestaat uit alle door de Nederlandse Post uitgegeven Nederlandse postzegels. De zegels zijn de echte zegels van uitstekende kwaliteit. Alle zegels met een 'gewoon' catalogusnummer zijn opgenomen. Dus ook Kinderblokken en Postzegelboekjes.
In een jaargang zitten geen speciale uitgiften en variëteiten, zoals bijvoorbeeld roltanding. Ook ‘langlopende’ zegels zitten niet in de jaargangen. Dit zijn frankeerzegels die langdurig zijn verkocht en gebruikt en dus niet in één bepaald jaar zijn onder te brengen.

Vanaf 1924 tot 2011 zijn alle jaren leverbaar. De prijs verschilt per jaar. Kijk hieronder voor het aanbod.

Postfris, ongebruikt, gebruikt

Klik hier voor een uitleg.

Social Media

In de media

Betaalsystemen

betaalsystemen-postzegelhandelaar

Keurmerken

nvph internetwaarborg
Naar het winkelmandje